Anasayfa
AnasayfaİletişimHakkımızda

Site İçi Arama

İstatistik

Merhaba,  

22 Haziran 2017
Perşembe
İyi Geceler

Toplam Konu Sayısı:1200
Editör Sayısı:2

kuresel-ve-bolgesel-orgutler

Sayfayı Yazdır
Sayfayı Yazdır




Bir yada iki kelime olarak arama yapın.

Örnek Soru 1:


 Türkiye hangi tarihte NATO'ya üye olmuştur? 

A) 1948
B) 1952
C) 1965
D) 1970
E) 1973

Cevabını Göster:


 Ülkemiz 1952 yılında Natoya üye oldu.          Cevap: B




Örnek Soru 2:


 Aşağıdakilerden hangisi AB'ye katılma koşullarından değildir?


A) Demokrasi ile yönetiliyor olmak
B) AB üyelerinin onayını almak
C) Avrupa ülkesi olmak
D) Ekonomik kalkınmışlığı belirli bir limitin altında olmamak
E) Askeri yönden güçlü olmak

Cevabını Göster:


 AB üyeliği için askeri güce ihtiyaç yoktur.              Cevap: E




Örnek Soru 3:


 Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'nin dünya barışına katkıda bulunmak için BMye bağlı olarak asker gönderdiği ülkelerden değildir?

 

A) Somali
B) Bosna-Hersek
C) Kosova
D) Arnavutluk
E) Lübnan

Cevabını Göster:


 Türkiye Arnavutluk a asker göndermemiştir.        Cevap: D




Örnek Soru 4:


 BM'nin Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinden olmayan ülke aşağıdakilerden hangisidir?


A) Fransa
B) İtalya
C) İngiltere
D) Çin
E) Rusya

Cevabını Göster:


 İtalya daimi üye değildir. Onun yerine ABD olmalı.               Cevap: B




Örnek Soru 5:


 Aşağıdakilerden hangisi Avrupa Konseyi'nin temel organlarından biri değildir?


A) Vesayet Konseyi
B) Bakanlar Komitesi
C) Parlamenterler Asamblesi
D) Sekreterlik
E) Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi

Cevabını Göster:


 Vesayet konseyi temel organlardan değildir.         Cevap: A




Örnek Soru 6:


 KEİ'ye (Karadeniz Ekonomik İşbirliği) üye olmayan ülke aşağıdakilerden hangisidir?


A) Türkmenistan
B) Azerbaycan
C) Ermenistan
D) Gürcistan
E) Yunanistan

Cevabını Göster:


 Türmenistan Keiye üye değildir.                   Cevap: A




Örnek Soru 7:


 Aşağıdakilerden hangisi NATO'nun organlarından değildir?


A) NATO Asamblesi
B) NATO Konseyi
C) NATO Genel Kurulu
D) Savunma Planlama Komitesi
E) Askeri Komite

Cevabını Göster:


 Nato genel kurulu Natonun organlarından değildir.              Cevap: C




Örnek Soru 8:


 Üye ülkelerinde büyümeyi ve istihdamı artırmaya çalışan ve 1965 yılında faaliyete geçen örgüt aşağıdakilerden hangisidir?


A) KEİ
B) TÜRKSOY
C) OECD
D) GATT
E) WTO

Cevabını Göster:


 Ekonomik kalkınma ve işbirliği örgütü yani oecd.         Cevap: C




Örnek Soru 9:


 Aşağıdakilerden hangisi AVRO'ya geçmeyen ülkelerdendir?


A) İsveç
B) Polonya
C) İspanya
D) Portekiz
E) Avusturya

Cevabını Göster:


 İsveç Danimarka İngiltere geçmemiştir.              Cevap: A




Örnek Soru 10:


 


Cevabını Göster:


 Yeşil Barış Doğru seçenek                   Cevap: D




Örnek Soru 11:


 


Cevabını Göster:


 Uzak doğu konseyi Bm nin organı değildir.            Cevap:D




Örnek Soru 12:


 


Cevabını Göster:


 Uluslararsı para fonu güya yardımcı olmaktadır.              Cevap: A




Örnek Soru 13:


 


Cevabını Göster:


 Greenpeace ekonokik konularla ilgilenmez.       Cevap: A




Örnek Soru 14:


 


Cevabını Göster:


 Greenpeace parasal ekonomik konularla ilgilenmez.       Cevap: E 




Örnek Soru 15:


 


Cevabını Göster:


 1952 de Natoya üye olmuştur.          Cevap: B




Sayfayı Yazdır
Sayfayı Yazdır



Coğrafya>>Lise 3 Coğrafya
9210 Okunma

Telif Hakkı & Sorumluluk

Sorudershanesi.com ailesi olarak, 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre tüm ziyaretçilerimiz yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Ziyaretçilerin yaptıkları hiç bir paylaşımdan sitemiz sorumlu değildir. Sorudershanesi.com hakkında yapılacak tüm itiraz veya şikayetlerinizi iletişim sayfamızdan bildirilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır.