Anasayfa
AnasayfaİletişimHakkımızda

Site İçi Arama

İstatistik

Merhaba,  

20 Ocak 2017
Cuma
İyi Sabahlar

Toplam Konu Sayısı:1200
Editör Sayısı:2

Türk Kültürü Ve Turizm Test Soruları Ve Cevapları

Sayfayı Yazdır
Sayfayı Yazdır




Bir yada iki kelime olarak arama yapın.
1- Türk kültürünün ilk ortaya çıktığı bölgelerde miöari eserlerin sayısı yok denecek kadar azdır.
Bu durum üzerinde aşağıdakilerden hangisinin etkisi daha fazladır?
A) Doğal afetlerin baş göstermesi
B) Karasal iklim koşullarının yaşanması
C) Göçebe yaşam tarzının hakim olması
D) Küçükbaş hayvancılığın yaygın olması
E) Mimari eserlerin savaşlarda tahrip edilmesi


2- Türk kültürünün Dünya tarihinde en eski kültürlerden biri olduğuna, aşağıdakilerden hangisi kanıt olarak gösterilebilir?
A) Örf ve adetlere bağlılığın fazla olması
B) Lale, at ve halı simgelerinin olması
C) İklim özelliklerinin kültür yapısını belirlemede etkili olması
D) Arkeolojik kazılarda ilk dönemlere ait kalıntıların bulunması
E) Farklı din ve milletlere mensup insanları aynı bayrak altında toplaması


3- Aşağıdaki ülkelerden hangisinde Türk kültürünü yansıtan eserlere rastlanma olasılığı daha fazladır?
A) Japonya
B) İspanya
C) Kanada
D) Kenya
E) Kazakistan


4- Türk kültüründe bozkırın ayrı bir yeri vardır. Orta Asya steplerinde hayvancılıkla geçinen Türk boylarının yaşantısında bozkır kültürünün önemi çok fazladır.
Yukarıda verilen parçada, Türk kültürü üzerinde aşağıdakilerden hangisinin etkisinden söz edilmiştir?
A) Dini inanışların
B) Örf ve adetlerin
C) İklim koşullarının
D) Ahlak kurallarının
E) Komşu kültürlerin


5- Türk kültürünü yansıtan mimari eserler arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
A) Hamam
B) Cami
C) İmaret
D) Arena
E) Medrese




6- Türk kültürünün yaşandığı bölgelerin gösterildiği bir harita oluşturulduğunda aşağıdaki ülkelerden hangisi bu haritanın dışında kalır?
A) KKTC
B) Özbekistan
C) Kuveyt
D) Türkmenista
E) Azerbaycan


7- Dünya üzerinde ham madde, üretim ve Pazar alanlarının farklı bölgelerde bulunması aşağıdakilerden hangisinin ortaya çıkmasına neden olmuştur?
A) Ülke içi ticaretin
B) Küresel ticaretin
C) Turizm faaliyetlerinin
D) Madencilik faaliyetlerinin
E) Ülke içi nüfus hareketlerinin


8- Güney Doğu Asya, Japonya, Batı Avrupa, Amerika’nın doğu ve batı kıyıları dünyadaki önemli Pazar alanlarıdır.
Buna göre söz konusu bu yerlerin önemli Pazar alanları olmasında, aşağıdaki özelliklerden hangisinin etkisi daha çok olmuştur?
A) Denize kıyılarının olması
B) Nüfuslarının fazla olması
C) Kuzey Yarım Kürede yer almaları
D) Ilıman iklim koşullarının yaşanması
E) Tarım ve sanayi üretiminin fazla olması


9- Aşağıdaki ülkelerden hangisi, Dünya’nın önmeli balık üretim alanlarından biri değilidr?
A) Japonya
B) Kanada
C) Norveç
D) Türkiye
E) Peru


10- Aşağıdakilerden hangisi küresel ölçekte bir Pazar alanı değilidr?
A) Rusya
B) Çin
C) Hindistan
D) ABD
E) Sudan






11- Aşağıdaki ülkelerden hangisinin turizimden sağladığı gelir diğerlerine oranla daha düşüktür?
A) ABD
B) İspanya
C) Hollanda
D) Fransa
E) İtalya


12- Aşağıdakilerden hangisi insanları turizm faaliyetlerine yönelten faktörlerden biri değilidr?
A) Spor aktiviteleri
B) Uluslar arası anlaşmazlıklar
C) Dinlenme ve eğlenme
D) Dini inanışlar
E) Dünya kupaları

13- Aşağıdaki ülkelerden hangisinde milli park sayısı diğer ülkelere oranla daha fazladır?
A) Cezayir
B) ABD
C) İtalya
D) Türkiye
E) İran

14- Dünyanın Yedi Harikası olarak nitelendirilen eserlerden hangisini günümüzde görme olanağı vardır?
A) Rodos heykeli
B) Keops Pramidi
C) İskenderiye Feneri
D) Babil’in Asma Bahçeleri
E) Zeus heykeli


15- Yer kabuğunun kırıklarla parçalandığı bir arazide aşağıdaki turizm etkinliklerinden hangisinin gelişmesi beklenir?
A) Dini turizm
B) Yat turizmi
C) Deniz turizmi
D) Kaplıca turizmi
E) Tarih turizmi


16- Dini yönden kutsal sayılan mabedlerin bulunduğu yerleşmeler turistik amaçlı ziyaretlerin yapıldığı yerlerdir?
Buna göre, aşağıdaki yerlerden hangisi yukarıdaki açıklamaya örnek olarak gösterilebilir?
A) Mekke
B) Milano
C) Atina
D) Paris
E) Cannes

17- Aşağıdakilerden hangisi, Yellowstone Ulusal parkı’nın özelliklerinden biri değildir?
A) ABD sınırları içinde yer alır.
B) Gayzer ve çağlayanları ile ünlüdür
C) Dünya’nın ilk ulusal parkıdır
D) Yüzölçüm bakımından ulusal parklar içinde en büyük olanıdır.
E) Kanada geyikleri, bizonlar, bboz ayılar ve kurtlar gibi canlılar için yaşam alanıdır.




1- C 2- D 3- D 4- C 5- D
6- C 7- B 8- B 9- D 10- E
11- C 12- B 13- B 14- B 15- D
16- A 17- D
 
 

Sayfayı Yazdır
Sayfayı Yazdır



Coğrafya>>Lise 3 Coğrafya
30.12.2015 20:07
1656 Okunma

Telif Hakkı & Sorumluluk

Sorudershanesi.com ailesi olarak, 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre tüm ziyaretçilerimiz yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Ziyaretçilerin yaptıkları hiç bir paylaşımdan sitemiz sorumlu değildir. Sorudershanesi.com hakkında yapılacak tüm itiraz veya şikayetlerinizi iletişim sayfamızdan bildirilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır.